Getuigenis

Getuigenis: hoe zijn de boekrollen ontstaan?

Een aantal jaren geleden was ik met een “Vaderhart van God” zeilvakantie mee geweest. Ik had daar een aantal visitekaartjes uitgedeeld. Na de zeilvakantie nam een vrouw contact met mij op, met de vraag of ik iets voor een vriendin van haar wilde maken, en of ik daarvoor wilde bidden. Zodat God mij een ontwerp zou geven. Natuurlijk wil ik dat doen.
We legden de telefoon neer, en ik moest gelijk denken aan boekrollen voor haarzelf. Ik dacht huh, dat is een vreemde gedachte, want ze vroeg iets voor haar vriendin. Dus ik gaf deze gedachte terug aan God. Maar het kwam weer terug in mijn gedachten, en weer gaf ik het terug aan God. En dat ging steeds door. Ik twijfelde en ik begreep het niet goed. Ik dacht, wat is hier nu de bedoeling van? Ik kan niet iets gratis weggeven. Ik vroeg: God wat is Uw bedoeling hiermee?
Totdat de volgende persoon van de zeilvakantie mij één week later belde. Met de vraag: wil je iets maken voor een vriendin van mij (en dat was dus deze vrouw die ik op het hart had gekregen voor de boekrollen). Dat was al een bijzonder iets, dat God dit zo regelde. Dus ik gaf aan, dan weet ik wat ik mag maken. Zal ik het met je delen? Ja zei ze. Ik zei ik krijg steeds de indruk dat ik boekrollen moet maken. Ja zei ze, maak het maar precies zoals God het op je hart legt. Ook qua grootte.
Toen ben ik biddend begonnen aan het sieraad. Ik had al jaren druiventros-draad liggen, en ik ervoer dat in dit sieraad te gebruiken.
Ik wist ook dat de Alpha en Omega in het sieraad moest komen te staan. Al jaren had ik de Hebreeuwse letters staan in mijn kast. En had deze nog niet gebruikt. Maar ik wist dat ik in de toekomst Hebreeuwse sieraden zou gaan maken. Maar op een of andere manier kwam ik daar niet op. En ging ik op internet zoeken naar de Griekse tekens van de Alpha en de Omega. Maar wat gebeurde er….? Heel die bestelling liep fout. Het geld werd van mijn bankrekening gehaald, maar de bestelling was niet doorgevoerd…. Ik nam contact op per mail en werd mij verteld plaats maar opnieuw je bestelling. Maar ervoer dat toen niet te doen.
In die week zou ik voor het eerst naar Hebreeuwse cursus toegaan, dat was nota bene in Vlissingen. Dus dichtbij voor mij. Enorm gezegend. Ik zat die zaterdag in de allereerste les. En wat kwam halverwege die les voorbij…… De Alpha en Omega in het Hebreeuws!!!!! Ik wist niet wat mij gebeurde. Dat was voor mij een antwoord. Toen wist ik meteen waarom heel die bestelling mis was gelopen. Want ik zou niets hebben aan de Griekse letters Alpha en Omega. Wat liefdevol van God dat Hij mij zelfs hielp in deze bestelling en dat Hij mij op deze wijze duidelijk maakte!
Later zat ik met grote ogen achter mijn werkbank en kwam ik erachter dat er precies acht stuks druiventrossen in het sieraad paste. En het getal 8 staat vanuit het Hebreeuws o.a. voor een nieuw begin.
Daarna vroeg ik God, welke tekst is bedoeld bij dit sieraad, voor deze vrouw. Ik werd bepaald bij Ezechiël 3 vers 1, daar staat: De stem zei tegen mij: “Mensenkind, eet op wat je wordt voorgehouden; eet deze rol op en ga naar de Israëlieten om te profeteren”. Ik dacht: wauw God, wat wilt U door deze vrouw heen doen!!
Uiteindelijk hoorde ik later, toen deze vriendin dit sieraad mocht geven, dat deze vrouw had gebeden die ochtend: “O Vader wilt U de boekrol van mijn leven meer en meer openen……” en een paar uur later kreeg ze dit sieraad.
Alle eer en glorie is voor God, ik ben dankbaar dat ik dit mocht creëren. Dit allemaal had ik niet kunnen doen zonder God. Hij heeft mij echt stap voor stap bijgestaan, gestuurd en geholpen!!!